Dr. Stach Dezső kosárlabda emléktorna
/2021. 12. 01./

Ebben az évben is igyekeztünk méltóképpen megemlékezni dr. Stach Dezsőről, iskolánk egykori tanáráról. 12 éve annak, hogy egy délutáni kosárlabdamérkőzés közben rosszul lett, és az életét már nem sikerült megmenteni.

Mivel tanár úr rendszeresen részt vett az iskola sportéletében, ezért rá emlékezve, minden december elején megszervezzük a róla elnevezett emléktornát. Ez alkalomból volt diákjaink is visszatértek, mécsest gyújtottak és virágot helyeztek el tanár úr sírjánál. 

A gimnázium tornatermében a megnyitón iskolánk vezetése megemlékezett Dr. Stach Dezsőről. Majd Tobakné Bella Mária, a tanár úrról elnevezett alapítvány vezetője vette át a szót, aki beszélt az alapítványról, és arról a hagyományos díjról, amelyre a közösségi munkában kiemelkedő végzős diákok pályázhatnak. 

Ezután már a kosárlabdáé volt a főszerep. Öregdiákok, tanárok és iskolánk évfolyamainak csapatai versenyeztek a vándorserlegért. A jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseken a 12. évfolyam csapata bizonyult a legjobbnak. Tanáraink az előkelő 3. helyen végeztek.

Kunoss Szabolcs testnevelő tanár